kiemelünk az unalomból!
Szia! A fokk.hu egy oldal neked, ismerőseidnek és bármilyen közösségnek: képfeltöltés, blogolás, fórumozás, mindenki által írható programajánló, ismerősök követése - próbáld ki!
60000 tag nem tévedhet - és hogy miért? | Regisztrálj!

A Kowalsky meg a Vegával ünnepel a 20. Cseresznye Fesztivál!

A Kowalsky meg a Vegával ünnepel a 20. Cseresznye Fesztivál!

Program kezdete: 2023. június 03 08:00 (szombat, 6 hónapja)
Program vége: 2023. június 04 23:00 (vasárnap, 6 hónapja)

Cseresznye Fesztivál
Szomolya, Cseresznye Fesztivál

Érdekel a program?

Szólj hozzá!

A Kowalsky meg a Vegával ünnepel a 20. Cseresznye Fesztivál!
rocketqueeno: A Kowalsky meg a Vegával ünnepel a 20. Cseresznye Fesztivál!
Szólj hozzá!

Éppen két évtizede, vagyis kereken 20. alkalommal rendezik meg idén a már megyei legendaként számon tartott szomolyai Cseresznye Fesztivált. A mezőkövesdi járás ikonikus nyárindító bulija messze földön híres, csakúgy, mint a község világszerte ismert cseresznyéje, amiért az ország legtávolabbi pontjáról is szívesen zarándokolnak a környékre a gasztronómia szerelmesei: hiszen a szomolyai fekete az egyik legízletesebb cseresznyefajtánk. A turistákat pedig amellett, hogy belekóstolhatnak az őstermelők méltán kedvenc cseresznyés süteményeibe és szörpjeibe, vidám fesztiválhangulat és emlékezetes koncertek várják. A jubileumi eseményre ráadásul – stílusosan – a szintén huszadik születésnapját ünneplő Kowalsky meg a Vega zenekar érkezik főfellépőként.

Ám itt még nem áll meg a buli: Kowalskyék mellett kórusok, humoristák, néptáncosok és egy vándorszínházi társulat is beveszi majd a színpadot, a vasárnapi záróakkord pedig nem más, mint a közkedvelt underground hip-hop előadó, Fankadeli performansza lesz. A hangulatos vásári forgatag, a vezetett túrák a kaptárkövekhez, valamint a különleges bórkóstolók mellett a gyerekekkel érkezőkre is gondoltak a szervezők: a Faluház kertjében a mesterségek udvara igazi időutazással és népi játszóházzal, míg az iskolaudvar mini vidámparkkal várja a családokat.

Ajánlanál egy jó programot másoknak is? Töltsd fel a fokk.hu-ra most!