kiemelünk az unalomból!
Szia! A fokk.hu egy oldal neked, ismerőseidnek és bármilyen közösségnek: képfeltöltés, blogolás, fórumozás, mindenki által írható programajánló, ismerősök követése - próbáld ki!
60000 tag nem tévedhet - és hogy miért? | Regisztrálj!

MIRKOREA – ZENÉS RITUÁLÉ CHICK COREA EMLÉKÉRE

Program kezdete: 2021. december 04 19:00 (szombat, 12 hónapja)
Program vége: 2021. december 04 21:00 (szombat, 12 hónapja)

Kós Károly Művelődési Ház
Budakalász, Szentendrei út 9.

Érdekel a program?

Szólj hozzá!

MIRKOREA – ZENÉS RITUÁLÉ CHICK COREA EMLÉKÉRE
rocketqueeno: MIRKOREA – ZENÉS RITUÁLÉ CHICK COREA EMLÉKÉRE
Szólj hozzá!

MIRKOREA – ZENÉS RITUÁLÉ CHICK COREA EMLÉKÉRE
2021. december 04., 19:00, Kós Károly Művelődési Ház

A műsor tisztelgés az idén elhunyt Chick Corea előtt. A koncert Corea szerzeményeiből áll, melyek a klasszikus-kortárs, avantgarde, jazz és latin műfajokat ölelik át.

A zenekar vezetője, MIRKO így vall a Chick Coreahoz fűződő kapcsolatáról: “Chick Corea nevét először 27 évvel ezelőtt hallottam, legelső jazz-zongora óráim egyikén, amikor azt a feladatot kaptam, hogy kottázzam le hallás alapján az egyik szólóját, majd tanuljam meg azt a hangfelvétellel együtt eljátszani. A szóbanforgó szerzemény Corea elektronikus korszakából való, így ez a hangszeres játékstílus lett az, amely azóta is a legerősebb hatással van rám. A továbbiakban igen alaposan elmélyedtem művészetében; az elmúlt két évtizedben számtalanszor látogattam koncertjeit, és számos alkalommal személyesen is volt szerencsém találkozni vele. Számomra ő a non plus ultra zongorista, sőt, annál is több, zenei példaképem; nem ismerek rajta kívül olyan billentyűst (vagy bármilyen más hangszerest), aki ennyire tökéletesen játszik a hangszerén. És itt alapvetően a színpadi megnyilvánulásaira gondolok, koncertlemezein (vagy olyan koncertjein, melyeket élőben hallhattam) soha nem tapasztaltam sem összhangzattani, sem technikai hibát. Kis túlzással persze, de szinte ijesztő statisztika ez: úgy tekintek rá, mint egy emberi testbe zárt tökéletes gépre, aki hibátlanul improvizál valós időben, és mégsem érzelemmentes. Nagyon váratlanul ért, amikor megtudtam, hogy idén távozott. Ő volt azon kevesek egyike, akiről azt hittem, hogy legalább száz évig fog élni…”

További információ az eseményről: https://koskarolymh.hu/esemeny/mirkorea-projekt/

Ajánlanál egy jó programot másoknak is? Töltsd fel a fokk.hu-ra most!