kiemelünk az unalomból!
Szia! A fokk.hu egy oldal neked, ismerőseidnek és bármilyen közösségnek: képfeltöltés, blogolás, fórumozás, mindenki által írható programajánló, ismerősök követése - próbáld ki!
60000 tag nem tévedhet - és hogy miért? | Regisztrálj!

Jön a XV. Kalászi Kortárs Tánctalálkozó!

Program kezdete: 2018. október 25 00:00 (csütörtök, 7 hónapja)
Program vége: 2018. október 28 23:55 (vasárnap, 7 hónapja)

Kós Károly Művelődési Ház; Szentendre MűvészetMalom
Budakalász, Szentendrei út 9.

Érdekel a program?

Szólj hozzá!

Jön a XV. Kalászi Kortárs Tánctalálkozó!
rocketqueeno: XV. Kalászi Kortárs Tánctalálkozó 2018. október 25-28.
Szólj hozzá!

XV. Kalászi Kortárs Tánctalálkozó

2018. október 25-28.

Budakalász, Kós Károly Művelődési Ház és Könyvtár
Szentendre, MűvészetMalom

Idén már tizenötödik alkalommal rendezik meg a Kalászi Kortárs Tánctalálkozót, azt a fesztivált, ami a szentendrei kistérségben egyedülálló módon vállalja fel kortárs táncművek bemutatását, a műfaj rajongóinak nagy örömére.

A szervezők évek óta erős hangsúlyt fektetnek a határon túli együttesek és a fiatal alkotók bemutatására, valamint a gyermek és kamasz közönség bevonására is, hiszen azt vallják, hogy a tánc értésére és szeretetére való nevelést már gyerekkorban el kell kezdeni.

A XV. Kalászi Kortárs Tánctalálkozó így két olyan előadást is programra tűz, amelyek kifejezetten a fiatalabb korosztálynak szólnak: a sepsiszentgyörgyi Háromszék Táncegyüttes Szerencsekrajcár című gyerekelőadása, és a Káva Kulturális Műhely a Duna Táncműhellyel közös DTIE (Dance Theatre in Education) produkciója nem csak szórakoztat, hanem a tánccal tanít.

Előbbi Benedek Elek története alapján gyereknyelven mesél a társadalmi beilleszkedés nehézségeiről. A Káva Kulturális Műhely és a Duna Táncműhely táncszínházi, úgynevezett nevelési előadása szintén a tiniket érdeklő témákat, a hagyomány és innováció örök körforgását járja körül.

De nem csak a fiatalabbaknak szól a XV. Kalászi Kortárs Tánctalálkozó idei műsora: Blaskó Borbála a Kaposvári Egyetem negyedéves színművész hallgatóival készített Carmina Burana című vizsgaelőadása, valamint a Feledi Project Psyché-je már a felnőtt közönséget célozza. A Weöres Sándor műve ihlette táncelőadás egy különös és féktelen szabadságvággyal megáldott nő kétségbeesett küzdelméről szól, a szerelem és az élet teljességéért. A Duna Táncműhely képzőművészet és tánc kapcsolatát feszegető előadását, a Képírót pedig egy rendkívüli helyszínen, a szentendrei MűvészetMalom múzeumi tereiben láthatják az érdeklődők.

A tánctalálkozó programjában immár hagyományosan szerepel egy fotókiállítás a táncról, egy kortárs / néptánc gála és beszélgetés - ami ebben az évben az erotika és művészet kérdéskörét járja körül - a beszélgetőtárs: Soma Mamagésa.

Részletes program:

www.dunatancmuhely.hu

Ajánlanál egy jó programot másoknak is? Töltsd fel a fokk.hu-ra most!