kiemelünk az unalomból!
Szia! A fokk.hu egy oldal neked, ismerőseidnek és bármilyen közösségnek: képfeltöltés, blogolás, fórumozás, mindenki által írható programajánló, ismerősök követése - próbáld ki!
60000 tag nem tévedhet - és hogy miért? | Regisztrálj!

69 – ikeralbum bemutató koncert

Program kezdete: 2017. november 24 19:30 (péntek, 11 hónapja)

Müpa
Budapest, Komor Marcell u. 1.

Érdekel a program?

Történt, hogy a Kaláka együttesből Gryllus Dániel és Gryllus Vilmos az 1-ső Pesti Rackák (vagyis Ferenczi György és a Rackajam) társaságában nekivágott Nashville-nek, hogy az ottani stúdió-legendák egyikében készítsenek felvételeket.

Persze, ők maguk is a legendák, hiszen a Kaláka egyet jelent a magyar és az egyetemes költészet remekeinek megzenésítésével. Nem beszélve a Rackákról, akik a magyar népzenét páratlanul ötvözik az amerikai countryval és blueszal.
Kezdetben azt gondolták, hogy csupán egyetlen albumot vesznek fel, de úgy belejöttek, hogy kettő lett belőle, így aztán ikrekként tekintenek nashville-i kalandozásuk szüleményeire.

Előbb a rackák - a koncertjeiken már kiforrott - számait vették fel, aztán rackakísérettel a Gryllus-testvérek szerzeményeit, Kiss Anna, Kányádi Sándor, Weöres Sándor és Szepesi Attila verseivel. Az utóbbi menetbe steel gitárjával az amerikai Russ Pahl is beszállt, Gryllus Vilmos Fender Telecasteren és Gibson gitáron játszott, úgyhogy - Ferenczi György elmondása szerint - kimondottan '69-es hangulat kerekedett… Azzal az elragadtatottsággal, ami a Kaláka együttes megalakulását, és ami a woodstocki fesztivált jellemezte 1969-ben.

A munka gyümölcse tavasszal érett be, a két lemez, pontosabban az ikeralbum ekkor jelent meg a Gryllus Kiadó gondozásában. A címe a hangulatra utalva: 69. Ezt az anyagot a világhírű bluegrass hegedűs, Aaron Till közreműködésével mutatják be először közösen élőben 2017. november 24-én, a Müpa színpadán.

Ajánlanál egy jó programot másoknak is? Töltsd fel a fokk.hu-ra most!