kiemelünk az unalomból!
Szia! A fokk.hu egy oldal neked, ismerőseidnek és bármilyen közösségnek: képfeltöltés, blogolás, fórumozás, mindenki által írható programajánló, ismerősök követése - próbáld ki!
60000 tag nem tévedhet - és hogy miért? | Regisztrálj!

„Mester és tanítványa”: Bogányi Gergely és Boros Misi közös koncertje

„Mester és tanítványa”: Bogányi Gergely és Boros Misi közös koncertje

Program kezdete: 2017. december 06 19:00 (szerda, 10 hónapja)

Müpa
Budapest, 1095 Komor Marcell u. 1.
A belépő ára: 3900 Ft- 12900 Ft

Érdekel a program?

Mester és tanítvány találkozása ünnep. Ünnep, amely megmutatja, hogyan alkot együtt két generáció, és épül fel a híd két művész között. Izgalmas zenei párbeszéd, ahol a résztvevők ugyanazon a nyelven, de két különféle értelmezésben kommunikálnak egymással. A mester bölcsessége, tapasztalata és a fiatal tanítvány játékossága, frissessége a művészet és az örömzenélés új formáját hozza létre. Ezt a különleges kapcsolatot ünnepli Bogányi Gergely és Boros Misi közös koncertje két Bogányi-zongorán, melyen a Budapesti Filharmóniai Társaság Zenekara kísér, valamint a Kossuth- és Liszt-díjas zongoraművész testvére, Bogányi Tibor vezényel.

Műsor:
• Schubert: Marches caractéristiques No. 2, D. 886
• Schubert: Négy impromptu, op. 90, D. 899 - c-moll, Esz-dúr, Gesz-dúr, Asz-dúr
• Schubert: f-moll fantázia, op. 103, D. 940
• Mozart: A varázsfuvola, K. 620 - nyitány
• Mozart: Esz-dúr zongoraverseny, K. 365

A Kis Virtuózok Alapítvány missziója a tehetségek segítése, minden szempontból. A Virtuózok 3. évadában feltűnt 23 éves hegedűművészt, Bonino Anna-Sofiát szklerózis multiplexszel diagnosztizálták, de ő úgy döntött, hogy nem hagyja abba a zenélést. A fiatal művész gyógykezelésének támogatására egy jótékonysági árverést indítanak, melyhez csatlakoztak a Formula 1-es versenyzők is. A pilóták – többek között Lewis Hamilton, Kimi Räikkönen, Fernando Alonso – által dedikált bukósisak kerül kalapács alá, amelyre 2017. szeptember 27-én kezdődik a licitálás. Az árverés bevételéből befolyt összeget a koncert keretében adják át Anna-Sofinak.

Az Alapítvány tavaly hagyományteremtő szándékkal hozta létre „A legjobb zenetanár díját” amellyel azok előtt kívánnak tisztelegni, akik kimagasló szakmai munkájukkal régóta segítik a magyar zenetanítást. A kuratórium idén három tanárnak ítéli oda az elismerést, melyet egy ünnepélyes díjátadó keretében adnak át december 6-án, a Müpában.

A mester: Bogányi Gergely
Liszt-, Kossuth- és Prima díjas zongoraművész
Számos nemzetközi zongoraverseny nyertese, többek között első helyezett lett az 1993-as Budapesti Nemzetközi Chopin- és Mozart zongoraversenyeken, 1996-ban aranyérmes a Budapesti Nemzetközi Liszt Ferenc versenyen, a világ egyik legrangosabb vetélkedőjén. 2000-ben Liszt Ferenc-díjjal tüntették ki. 2002-ben a Fehér Rózsa Lovagrend Érdemkeresztje kitüntetést adományozta neki a finn köztársasági elnök. 2004-ben Kossuth-díjjal ismerték el művészetét. Ahogyan Liszt a saját korszakának zongoraújításaitól inspirálva, úgy ő is törekszik a tökéletességre. Ebből a törekvésből született a forradalmi Bogányi-zongora, amely az elmúlt 150 év leginnovatívabb hangversenyzongora-áttervezéseinek egyike.

A tanítvány: Boros Misi
Junior Prima díjas zongoraművész
A 14 éves, óriási ismertségnek örvendő zongoraművész hároméves korától kivételes érdeklődést mutatott a zene iránt. Ötévesen bátyjával közösen kapott egy zongorát, azóta szabadidejének nagy részét a hangszer mellett tölti. Minden országos zongoraversenyt megnyert a korosztályában. Külföldön is szép eredményeket ért el: Rómában a 8. Mozart zongoraversenyen a legfiatalabbak kategóriájában abszolút győztes lett, Párizsban a 18 éven aluliak között kiemelt első díjat hozott el a Concours Musical de France nemzetközi zongoraversenyen. 2014 végén, 11 évesen tűnt fel a Virtuózok klasszikus zenei tehetségkutatóban, ahol korcsoportgyőztesként végzett. A világ legnagyobb pódiumain játszott Európában, az Egyesült Államokban és Ázsiában. Kimagasló tehetségét és elbűvölő személyiségét olyan mesterek méltatták, mint Placido Domingo és Vásáry Tamás. 2016-ban Junior Prima díjjal ismerték el tehetségét. Bogányi Gergellyel többször játszott már együtt, akinek ajánlására júliusban egy Bösendorfer mesterzongorát kapott.

Ajánlanál egy jó programot másoknak is? Töltsd fel a fokk.hu-ra most!