kiemelünk az unalomból!
Szia! A fokk.hu egy oldal neked, ismerőseidnek és bármilyen közösségnek: képfeltöltés, blogolás, fórumozás, mindenki által írható programajánló, ismerősök követése - próbáld ki!
60000 tag nem tévedhet - és hogy miért? | Regisztrálj!

Záborszky Kálmán 70. születésnapi koncertje

Program kezdete: 2017. október 07 18:00 (szombat, 11 hónapja)

Müpa
Budapest, Komor Marcell u. 1.
A belépő ára: 2300 Ft - 2900 Ft

Érdekel a program?

Az est folyamán Zempléni László Régi magyar táncok című, gyermek vonószenekarra és ütőhangszerekre írt négytételes kompozícióját, 18. századi, magyar vonatkozású táncdallamok feldolgozását hallhatja a közönség. Ezt követően Kodály Zoltán Psalmus Hungaricusa a 20. századi oratórium-irodalom kiemelkedő darabja csendül fel Kecskeméti Vég Mihály szövegére, tenor szólóra, kórusra és zenekarra komponált mű „Könyörgés hamis atyafiak ellen. Vigasztalódás Istenben”. Majd Kodály Galántai táncok című, öttételes zenekari művében a gyermekkor emlékei élednek fel. A darabban a galántai Mihók cigányprímás dalai, táncai kelnek életre, a 19. századi verbunkos dallam- és ritmusvilágába ágyazva.
A hangverseny zárásaként a Zuglói Filharmónia által 2016-ban nagy sikerrel bemutatott, Dubrovay László Faust, az elkárhozott című balettjéből készült szvit négy részlete hangzik fel: Bevezetés és Faust; Mefisztó tánca; Margit és Faust szerelme; Kocsmajelenet.

Közreműködik:
Zuglói Filharmónia
Szent István Király Szimfonikus Zenekar
Kovácsházi István – tenor
Szent István Király Oratóriumkórus
Szent István Király Zeneiskola és Szakgimnázium gyermek- és ifjúsági zenekarainak tajgaiból álló együttes
Hunyadi János Általános Iskola Gyermekkara
(karigazgató: Igaliné Büttner Hedvig)

Műsorvezető: Zelinka Tamás

Vezényel: Záborszky Kálmán

Ajánlanál egy jó programot másoknak is? Töltsd fel a fokk.hu-ra most!