kiemelünk az unalomból!
Szia! A fokk.hu egy oldal neked, ismerőseidnek és bármilyen közösségnek: képfeltöltés, blogolás, fórumozás, mindenki által írható programajánló, ismerősök követése - próbáld ki!
60000 tag nem tévedhet - és hogy miért? | Regisztrálj!

Maestro Solti Nemzetközi Karmesterverseny

Program kezdete: 2017. október 03 18:00 (kedd, 12 hónapja)
Program vége: 2017. december 16 22:00 (szombat, 10 hónapja)

Több helyszínen valósul meg a program!
Budapest, II. János Pál pápa tér 30, 1087

Érdekel a program?

A fiatal dirigensek 2002 óta nem csillogtathatták meg tehetségüket hazánkban televíziós közvetítés keretében, nagy médianyilvánosság előtt. A tét nagy: nemzetközi karrier elindulásának lehetősége, és 35.000 euró összértékű díj, melyet rangos nemzetközi zsűri ítéli oda a legjobbaknak.
A mezőny igen erős: 186 karmestertehetség nyújtotta be jelentkezését a világ negyven országából, Kínától Oroszországon át Amerikáig. Az alapos előválogató után negyvenen jutottak az elődöntőbe. A vezénylendő művek között nyitányok, szimfóniatételek, operarészletek, versenyművek és szimfonikus költemények szerepelnek. A versenyzőknek mind a három forduló teljes repertoárját meg kell tanulniuk, de a kottahasználat engedélyezett.
Szamosi Szabolcs, a Filharmónia Magyarország NKft. ügyvezető igazgatója a verseny közönségbarát jelentőségét hangsúlyozta: „A Maestro Solti Nemzetközi Karmesterverseny sikeres nemzetközi életpálya kezdete lehet, de feladatunknak tekintjük a közönség szolgálatát is: korszerű, felújított, közönségbarát formában szeretnénk megismertetni nemcsak a hazai, de a külföldi közvéleménnyel is az ígéretes tehetségű dirigenseket.” A rangos eseménynek a budapesti Magyar Állami Operaház Erkel Színháza, valamint Európa egyik legjobb akusztikájú koncertterme, a pécsi Kodály Központ ad otthont. Az első és második forduló 2017. október 3. és 10. között a Magyar Operaház Zenekara és a Győri Filharmonikus Zenekar közreműködésével szerez majd izgalmas pillanatokat a versenyzőknek és az érdeklődő közönségnek. A döntő december 13. és 15. között zajlik, ahol a beválogatott versenyzők a Pannon Filharmonikusokat vezényelve mérhetik össze tehetségüket a pécsi Kodály Központban. A pécsi gálakoncert december 16-án ünnepi műsorral tiszteleg Solti György és szellemi örökösei előtt.
A verseny interaktivitását kiemelve, a közönségnek lehetősége lesz a második forduló adása után egy versenyzőt bejuttatni a döntőbe. A verseny első helyezettje 20.000 euró, a második helyezettje 10.000 euró, a harmadik helyezettje 5.000 euró pénzdíjban részesül. A magas pénzjutalmak mellett több díjfelajánlás is segíti majd a karmestertehetségek szakmai karrierjét. A verseny a médianyilvánosság bevonásával kíván lehetőséget biztosítani a szélesebb körű ismertségre. A fordulókat október közepétől december végéig, összesen tíz alkalommal, heti rendszerességgel az M5 csatorna tűzi műsorra. A rendezők izgalmas, fordulatokkal teli műsort ígérnek. Zenetörténeti jelentőségű pillanatok és karrierek születhetnek az elkövetkezendő időszakban. A versenykiírást, a repertoárt, valamint a jegyvásárlásról szóló információkat a Maestro Solti Nemzetközi Karmesterverseny hivatalos weboldalán, a www.maestrokarmesterverseny.hu oldalon olvashatják.

Ajánlanál egy jó programot másoknak is? Töltsd fel a fokk.hu-ra most!