kiemelünk az unalomból!
Szia! A fokk.hu egy oldal neked, ismerőseidnek és bármilyen közösségnek: képfeltöltés, blogolás, fórumozás, mindenki által írható programajánló, ismerősök követése - próbáld ki!
60000 tag nem tévedhet - és hogy miért? | Regisztrálj!

HALLHATÓ HALHATATLANOK - GRAMOFON ONLINE

Program kezdete: 2010. április 17 20:00 (szombat, 124 hónapja)

MODEM
Debrecen, Baltazár Dezső tér 1.

Érdekel a program?

Szólj hozzá!

HALLHATÓ HALHATATLANOK - GRAMOFON ONLINE
sülike: A Gramofon Online célja a hangzó kulturális örökség lehető legteljesebb e...
Szólj hozzá!

A Neumann Kft. a Filmhíradók Online sikere után 2010. február közepén elindítja a Gramofon Online-t, amelynek célja a hangzó kulturális örökség lehető legteljesebb elérhetővé tétele. Ma Magyarországon nincs olyan szervezet vagy intézmény, amely a hanglemezeken tárolt szellemi javakat megőrizné. A teljes örökség magánygyűjtők kezében van, ennél fogva nyilvánossága korlátozott. A Neumann célja, hogy a magángyűjtőket összefogja, a régi és nehezen hozzáférhető lemezeket is megismertesse a közönséggel.

A Neumann kezdeményezésével egy olyan portál jön létre, ahol a már rég elfelejtett és egyre romló állapotú 78-as fordulatszámú, és magyar vonatkozású (Magyarországon kiadott, vagy magyar előadó által játszott, magyar zeneszerző által írt, stb. számokat tartalmazó) gramofon lemezek tartalma válik mindenki számára ingyenesen és online elérhetővé.

Az archívum megnyitásával párhuzamosan szervezünk néhány bulit, ahol a résztvevők személyesen élhetik át a századelő hangzóanyagait, megismerkedhetnek a gramofon lemezek tartalmával és hangulatával. Az első állomás helyszíne Debrecen, a MODEM Modern és Kortárs Művészeti Központ.

Felkértük a BrakeCsokkerz DJ-formációt, hogy a már sikeres Magyar Buli rendezvényükkel kapcsolják össze az ötletünket, így a gramofon nyitó bulija egy olyan környezetbe kerülne, ahol egyébként is nagy érdeklődés van az ilyen jellegű zenei élményre. A "Magyar Buli" sorozat a magyar könnyűzenei örökség népszerűsítést tűzte ki célul, a XX. század magyar könnyűzenéje legjavának lemezeivel. A "Hallható Halhatatlanok"i tematikája a gramofon, az azokon található anyagokból készítenek a dj-k mixeket. A Kiégő Izzók vizuális csoport készíti az installációt korabeli képekből, fotókból a századelő hangulatát idézve.

Ajánlanál egy jó programot másoknak is? Töltsd fel a fokk.hu-ra most!