kiemelünk az unalomból!
Szia! A fokk.hu egy oldal neked, ismerőseidnek és bármilyen közösségnek: képfeltöltés, blogolás, fórumozás, mindenki által írható programajánló, ismerősök követése - próbáld ki!
60000 tag nem tévedhet - és hogy miért? | Regisztrálj!

Patriots Rock Band

Csoportok

Patriots Rock Band

A Patriots Rock Band 2008 februárjában alakult Budapesten, egy átmulatott éjszaka után.
Címkék: hard, rock, zene, magyar, gitár, dob, ének, koncert, tehetség
  • Tagok száma: 2 (Ebből belső tag: 1)
  • A csoportot alapította: Bobbyking75, 149 hónapja
  • A csoporthoz tartalmat tölthet fel: bármelyik tag, de a tartalmat az alapító megjelenés előtt jóváhagyja.
  • A csoporthoz bárki csatlakozhat.

Patriots Rock Band

A következő bevezetéssel kaptunk e-mailt a fiúktól: „A nevünk Patriots Rock Band, 2008 februárjában alakultunk Budapesten. Alapvető koncepciónk, hogy csak saját, és csakis kizárólag magyar nyelvű hard rock-ot játszunk, hogy a magyar rockzenének ismét akkora tábora legyen, mint anno a '80-as, '90-es években.”

Megvallom őszintén, ennél jobban én se tudnám összefoglalni a srácok zenéjét. Klasszikus hard-rock ez, és klasszikusan magyar, minden elemében. A meghallgatott számok alapján témaválasztásban is a jól ismert receptet követik. Van itt motoros dal ( Száguldás két keréken ), „ördögi” ( Az Ördög tánca ), és egyéb klasszikus rock zenére jellemző számcímek ( Zuhanás, Tétova érzések, Elveszett remények… stb ).
A számok felépítése is a szokásos bevezető riff/szóló-verse-(bridge)-refrén-verse-refrén-szól
ó-refrént követi.


A két gitár nagyon jól kiegészíti egymást, jó riffek vannak, és megálljt is tudnak mondani, hiszen nincsenek öncélú, hosszú, semmibe se tartó szólók, amik sajnos a műfaj gyakori velejárói. A ritmusszekció korrekten hozza a dolgát, a dobos jól dobol, a basszusgitáros tud basszusgitározni, egyáltalán, biztos alapot adnak a zenének, és gyanítom, hogy koncerten sincs ez másképp.


Negatív észrevételként annyit, hogy a gitárokat nyugodtan lehetett volna harapósabbra keverni, sok szám sokkal erőteljesebb lett volna így, valamint a basszusgitárt hangosabbra, általában, az összes számban. Direkt fejhallgatóval, hangosan hallgattam, de sokszor még így is nagyon kellett figyelnem, hogy felfedezzem. Az énekesnek kellemes, szép és tiszta hangja van. Jó énektémák vannak, és jól is énekel.Problémáim, megvallom, nekem elsősorban a szövegekkel vannak. Ahány ember, annyi szokás, én ( sajnos? ) kifejezetten szövegcentrikus zenehallgató vagyok. Majdnem mindegyik felvett számnál olyan érzésem van, hogy a zenét kiválóan összerakták a fiúk, és valamilyen, ”jól hangzó” szöveget rábiggyesztettek, amit aztán jó énekdallammal korrekten hoz is Keli, az énekes. Nyilvánvalóan nem a lét értelmének morálfilozófiai kérdéséivel kell foglalkoznia minden rockdalnak, de, hogy konkrét példával éljek: a Kábultan című szám kiválóan kezdődik, nagyon hangulatos és jól sikerült lassú szám, de a „Legyen zöld a föld/ Legyen kék az ég / Legyen béke minden szívben / Legyen ennyi elég” refrénnél azért biztos, hogy sikerült volna jobb is. A Felfedezem a tested őszinte, szókimondó stílusa ellenben nagyon tetszett, ehhez hasonlóból még többet! Építő jellegű kritikaként említettem csak ezt, a továbbiakra nézve. Talán érdemesebb többet simítani rajta, és akkor a magamfajta, egyszeri blogger nem tud mibe belekötni. :)Merthogy a zene rendben van, az ars poetica nagyon szimpatikus, és annyit tudok mondani a fiúknak, hogy: csak így tovább! Aki szereti a magyar rock zenét, a Beatricétől az Eddán és a Lordon át a Pokolgépig bármit, az mindenképpen adjon egy esélyt a Patriots Rock Band-nek!
Cím: Budapest, Magyarország

Mi történt?

Üzenőfal

  • Bobbyking75 | 149 hónapja
    A banda klasszikus hard rock stílusban nyomul, csak saját számokat játszanak. A zenekar célja, hogy Magyarországon a magyar nyelvű rockzenét népszerűsítse, hogy annak ismét akkora tábora legyen, mint anno a '80-as, '90-es években.