kiemelünk az unalomból!
Szia! A fokk.hu egy oldal neked, ismerőseidnek és bármilyen közösségnek: képfeltöltés, blogolás, fórumozás, mindenki által írható programajánló, ismerősök követése - próbáld ki!
60000 tag nem tévedhet - és hogy miért? | Regisztrálj!

Nova Prospect

Csoportok

Nova Prospect

Modern Powerpop Kecskemétről!
Címkék: nova, prospect, rock, kecskemét, powerpop
  • Tagok száma: 2 (Ebből belső tag: 1)
  • A csoportot alapította: pasztoyb, 141 hónapja
  • A csoporthoz tartalmat tölthet fel: bármelyik tag, de a tartalmat az alapító megjelenés előtt jóváhagyja.
  • A csoporthoz bárki csatlakozhat.

Nova Prospect

A Nova Prospect 2007. április 1-jén alakult Kecskeméten.

A zenekar elődje a Booboo's Punch néven ismert banda, amelyben a jelenlegi felállásból Kiss József (gitár), Kiss Dániel (dob) és Schautek Bálint (sampler) szerepelt. A Booboo's Punch létezése során elkészített egy nagylemezt és egy videoklipet, de 2004-ben az énekes kilépésével a csapat feloszlott.
Ezek után Jocó, Dani és Bálint úgy döntött létrehoz egy még jobb zenekart, mely Besnyő Gabriella (ének), majd később Pásztóy Balázs (basszusgitár) csatlakozásával meg is született, és így lett teljes a Nova Prospect csapata.

A zenekar neve egy újfajta zenei törekvésre utal, ugyanis szeretne valami újat mutatni a magyar közönségnek.
A Nova Prospect tulajdonképpen egy fiatalos, energikus, modern elektronikus powerpop avagy keménypop zenekar, amely drum and bass, jungle és hip-hop groove-okkal fűszerezve válik egésszé. Egyszerűen csajos gitárzenének degradálható, amely nem metal, de nem is igazán pop, hanem próbálja belőni a két stílus közti arany középutat.

A zenei alapot a Kiss testvérek Jocó és Dani írja, valamint Bálint hangszereli. Bálint írja a szövegeket is, és az énektémákon Gabival közösen dolgoznak. Balázs pedig a "házi manager", hiszen a lehetőségekhez mérten ő szervez szinte mindent a zenekar körül.

2006-ban Gabi megtalálásával napvilágot látott az első demo anyag Főnix címmel, amely elindította az érdeklődést a zenekar iránt.

Az első koncert 2007. július 13-án, Kecskeméten valósult meg, ami után nem volt megállás. A zenekar játszott már olyan neves együttesekkel, mint a Subscribe, az Insane, az Idoru avagy a Bikini, és az ABC tehetségkutatón 2007-ben a poprock kategóriában 3. helyezést érte el.

A 2008-as évben új tervek és egy új promo anyag is született, amely már az első nagylemez előhírnöke, ahogy a Szabadon c. dalra 2008 májusában elkészült első bemutatkozó videoklip is.

2008 Szeptemberében a zenekar egy úgynevezett publishing szerződést kötött a BPRNR Kft-vel, így a menedzsment egy részét már Vörös András és csapata intézi.

2009 februárjában pedig megjelent a várva várt első nagylemez Lépj ki az árnyékból címmel, az EDGE kiadó gondozásában. A lemez 12 dalával, a koncertekkel, és a tervezett új videoklippel a zenekar próbál a hazai közönségnek megfelelőképpen bemutatkozni az év során.

Kontakt:
Pásztóy Balázs
06204321644
info@novaprospect.hu
www.novaprospect.hu

Koncertszervezés:
Pintér Norbert
06305171186
norbert.pinter@bprnr.com

Cím: Kecskemét, Magyarország

Legújabb belépett tagok

Üzenőfal

További információk