kiemelünk az unalomból!
Szia! A fokk.hu egy oldal neked, ismerőseidnek és bármilyen közösségnek: képfeltöltés, blogolás, fórumozás, mindenki által írható programajánló, ismerősök követése - próbáld ki!
60000 tag nem tévedhet - és hogy miért? | Regisztrálj!

Nemo

Csoportok

Nemo

A debreceni Nightwish tribute
Címkék: nemo, nightwish, tribute, debrecen, angels, fall, first, oceanborn, ocean, born, century, child, wishmaster, once
 • Tagok száma: 6 (Ebből belső tag: 1)
 • A csoportot alapította: alex, 121 hónapja
 • A csoporthoz tartalmat tölthet fel: csak a belső csoporttagok, de a tartalmat az alapító jóváhagyja.
 • A csoporthoz bárki csatlakozhat.

Nemo

A Nemo egy debreceni Nightwish tribute zenekar, melynek története 2007. februárjába nyúlik vissza, amikor is a helyi zeneiskolába, a Rocksuliba járó pár fiatal elvállalta, hogy alkalmi formációjukkal előadnak egy Nightwish számot a hagyományosan megrendezett félévzáró koncerten, a Lovardában. Már a legelső próbán működött "a kémia", és az előadás is meglepően pozitív visszhangúra sikeredett, ezért úgy döntöttek, hosszú távon is együtt maradnak, és megalakult a "Nightwish Project".

Az akkori felállásban Kiss Enikő (ének), Nagy Dávid Dezső (dobok), Gara Mihály (basszusgitár), Jakabovits E. Alexandra (gitár), Gáll Péter (férfiének és vokál) és Tóth 'Toti' Gábor (billentyű) vettek részt. De teltebbé akarták tenni a hangzást, úgyhogy a zenekar két további taggal bővült: Gáll Mariann (vokál) és Pálocska Máté (gitár).

Május 18-án került sor a bemutatkozó koncertjükre, amelyet még több követett. Közben Dezső apukájának ötlete nyomán, elkeresztelték maguk Nemonak. A nyár folyamán sok rendezvényen kapott lehetőséget a zenekar. A téli időszakban pedig számos emlékezetes klub koncert adatott meg nekik szülővárosukban, Debrecenben. S közben minden tag, és maga a zenekar is folyamatosan fejlődött.

2008. derekán az addig billentyűs poszton játszó Toti kiszállt a zenekarból, és bár sokáig egy remek beugró szintissel, Kovács Istvánnal folytatták a koncertezést, az állandó utód sokáig váratott magára, így a zenekar sajnos egyre inaktívabbá vált.

2009. februárjában a rendezvényszervezők és pár, a koncertjeiket rendszeresen látogató fiatal kérésének próbálva eleget tenni, rögzítettek egy három számos (Over the Hills and Far Away, Sleeping Sun, The Phantom of the Opera) demot , amin szintén Pisti játéka hallható. A nyár ennek ellenére ?billentyűs hiányában- koncertek nélkül telt el.

Idő közben Mariannt eljegyezték, elkezdett dolgozni? magyarul belecsöppent a felnőtt életbe, és időhiány miatt sajnos kiszállt a Nemoból. A többiek persze tovább keresték leendő billentyűsük, nem adták fel; rengeteg zenésszel vették fel a kapcsolatot! Volt, akivel próbáltak is. De sajnos vagy személyi, vagy egyéb problémák miatt nem sikerült egyről a kettőre lépni.

Viszont 2010. márciusában rájuk mosolygott a szerencse: Mészáros Edit személyében megtalálták az ideális jelöltet, aki mind emberileg, mind zeneileg teljes értékű tagja tud lenni a zenekarnak. És még énekel is!

Jöhetnek a koncertek!

Cím: Debrecen, Magyarország

Mi történt?

 • junkers Nemo csoporttag lett (63 hónapja)
 • Debrecen (Hajdú-Bihar) programajánló frissült Wan Rock bulik (107 hónapja)
 • Debrecen (Hajdú-Bihar) programajánló frissült Wan Rock bulik (107 hónapja)
 • Hajdúszoboszló (Hajdú-Bihar) új program: Nemo koncert (107 hónapja)
 • Törökszentmiklós (Jász-Nagykun-Szolnok) új program: Nemo koncert (107 hónapja)

Üzenőfal

 • alex | 121 hónapja
  Írj az üzenőfalra!