kiemelünk az unalomból!
Szia! A fokk.hu egy oldal neked, ismerőseidnek és bármilyen közösségnek: képfeltöltés, blogolás, fórumozás, mindenki által írható programajánló, ismerősök követése - próbáld ki!
60000 tag nem tévedhet - és hogy miért? | Regisztrálj!

Németkéri Német Nemzetiségi Táncegyesület

Csoportok

Németkéri Német Nemzetiségi Táncegyesület

A csoport a magyarországi német hagyományokat ápolja.
Címkék: tánc, hagyományőrzés
  • Tagok száma: 3 (Ebből belső tag: 2)
  • A csoportot alapította: Bettus18, 121 hónapja
  • A csoporthoz tartalmat tölthet fel: csak a belső csoporttagok.
  • A csoporthoz bárki csatlakozhat.

Németkéri Német Nemzetiségi Táncegyesület

Tánccsoportunk 1995 őszén alakult az akkori helybeli gyerekekből azzal a céllal, hogy megörökítse és bemutassa a Németkéren, valamint a hazánkban élő sváb nemzedék tánckultúráját, felelevenítse tradícióit, szokásait, őseink élethelyzetét. Repertoárunkban a németkéri és a tolna megyei sváb néptáncokon kívül más magyarországi német, illetve néhány osztrák eredetű tánc is szerepet kap.

A táncoktatás jelenleg felnőtt korcsoportban folyik, azonban az idősebb táncosok közt helyet foglalnak az utánpótlás csoport lelkes ifjú tagjai is. Tánccsoportunk koreográfusa Glöckner János, aki már nemegyszer részesült kitüntetésben a magyarországi német néptánc területén végzett töretlen munkásságáért.

Vendégszerepeltünk már községünk mindkét testvértelepülésén; a németországi Büchenbachban, valamint az erdélyi Csittszentivánon és annak környékén. 2000-ben egy neves meghívásnak eleget téve, hazánkat képviselve Romániában, a Szatmárnémeti Német Fórum Aratófesztiválján léptünk színpadra. 2001-ben, Németországba, a Stuttgart melletti Gerlingenbe vittük németkéri temperamentumunkat. A Magyarországról kitelepített svábok németországi szervezetének gálaestjén első, és egyedüli magyar vendégszereplőként arattunk elsöprő sikert.

Repertoárunk folyamatosan bővül. Évente huszonöt-harminc meghívásnak teszünk eleget, nemcsak a tolna megyei településeken, hanem az ország számos pontján. Felléptünk már többek között a Siófoki Aranykagyló Folklórfesztiválon, a Vecsési Káposztafesztiválon, táncoltunk már Budapesten a Lánc-híd pesti hídfőjénél megrendezett Nemzetiségi Találkozón. Jártunk például Tarjánban, Véménden, Farkasgyepűn, Harkányban, Vértessomlón, Pécsen. Rendszeres résztvevői vagyunk nemcsak a helyi rendezvényeknek, hanem a környékbeli falvak, illetve Paks városának nemzetiségi fesztiváljainak is.

2007 nyarán, egy helyi kezdeményezés révén, az ausztriai Burgenlandban szerepeltünk egy táncfesztiválon, ahol a publikum vastapssal fejezte ki tetszését együttesünk felé.

Fellépéskor táncosaink elmaradhatatlan kelléke a németkéri viselet, melyet az eredeti németkéri sváb népviselet motívumkincsei alapján alkottak meg anyáink és nagyanyáink, ennek köszönhetően egyedi a megjelenésünk.

Aki szeretné közelebbről megismerni munkánkat, annak elérhetőek vagyunk hétvégenként a táncpróbáinkon, a Németkéri Általános Iskola tornatermében, illetőleg az általunk megadott elérhetőségeken; a Kapcsolat menüpontban.

Szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt, jövendőbeli táncost, fiatalt és idősebbet egyaránt, ki kedvet érez a német nemzetiség táncaihoz!
Cím: Németkér, Rákóczi u.7. 7039, Németkér, Magyarország

Mi történt?

Üzenőfal

  • Emil | 119 hónapja
    Huhh de sokan vagyunk. Nem is igazodom el a sok tag között.  • Bettus18 | 121 hónapja
    Sziasztok! mindenki jöhet aki táncos!!!vagy zenész!!! és a legjobb lenne ha ismerne minket!!de ha nem ismer az se baj majd megismer!!!