kiemelünk az unalomból!
Szia! A fokk.hu egy oldal neked, ismerőseidnek és bármilyen közösségnek: képfeltöltés, blogolás, fórumozás, mindenki által írható programajánló, ismerősök követése - próbáld ki!
60000 tag nem tévedhet - és hogy miért? | Regisztrálj!

MAnökken ProlEratrZ

Csoportok

MAnökken ProlEratrZ

Ambivalencia térben és időben, kifutó vagy befutás, punk hajlam és entellektüell manír, jazzpunk vagy egyformán popzene.
Címkék: -
  • Tagok száma: 2 (Ebből belső tag: 1)
  • A csoportot alapította: Karva, 125 hónapja
  • A csoporthoz tartalmat tölthet fel: bármelyik tag, de a tartalmat az alapító megjelenés előtt jóváhagyja.
  • A csoporthoz bárki csatlakozhat.

MAnökken ProlEratrZ

A zenekar Budapest pereméről indult (Halásztelek, Szigetszentmiklós) a Papp Ernő kis stúdiójában felvett 5 számos demójával, idei albumukat már profi körülmények között vették fel a belvárosi DMB StúDióban Dióssy D. Ákossal.

A lemezbemutató koncertet frappánsan május elsejére szervezte a zenakar a Gödör Klubba. A lemezen 8 szám szerepel, amiből 7 új szerzeményt eddig csak koncerten lehetett hallani, s bónuszként felkerült még a 2007-es Itthoni Dal Fesztivál döntős dala az Itthon vagyok. Nagy sikerre tarthat számot a Ludditákkal közösen elkészített címadó felvétel a "Diszkréten élvezz": nyolcvanas évek végi nyári hangulat Sopron felé egy kockaladában. A lendületes "Szalmabála" a hétköznapi robotba gyújt fel új ledeket. A népi elemeket és a punkrock ritmusokat keverő pesti latinsággal hivalkodó "Tangó" a koncertrepertoár állandó része, mint ahogy a "Kényszerű a mosolyod" című bravúros dobtémájú dal is. A zenekar kimutatja a foga fehérjét a beszólós "Ajóédesanyjában...", s helyet kapnak az érzelmek is a "Szánalmas lehettél" és az ismerkedős-bulizós "Megmondja majd" című szerzeményekben.

Az alternatív rock palettáján a maszkulin színek dominálnak, ezt az egyhangúságot töri meg a MAnökken ProlEtarZ két lány, két fiú felállása. A gyengébbik nem igenis szólhat az érzelmek lágy dallamai mellett a társadalom darabokra hullásának zajos eseményeiről.

A csapat fejlődése töretlen: a helyi művházak és kocsmák után jöttek a budapesti kis klubok és a tehetségkutatók, végül az elmúlt évben már a budapesti alternatív kult helyeket is betörték, szerepeltek a Vörös Yuk és a Wigwam műsorán, visszatérő nevek a Gödör és az A38 palettáján. Játszottak a Pál Utcai Fiúk előtt a PeCsában, közös dalt adtak elő Őz Zsolttal (Vidámpark), több alkalommal koncerteztek a Kiscsillag és a Kaukázus zenekarral valamint a Heaven Street Seven, a Supernem, a Kowalsky meg a Vega és a Kispál és a Borz is előzenekarául fogadta őket. Vidéken is megfordul az együttes, szerepeltek már Kaposváron, Szegeden, Csömörön, Mohácson, Kazincbarcikán, Zalaegerszegen és Székesfehérváron. A határon túli magyarlakta területek közül eddig Rimaszombatra jutott el a csapat. A nyári fesztiválprogramokban is feltűnik a MAnökken ProlEtarZ neve: Sziget, Csömöri Ifjúsági Napok, Művészetek völgye, Roxiget, Szeptemberfeszt, Fringe, Kárpátfeszt, Rá-barock Fesztivál, Egerszeg Fesztivál, Fishing On Orfű.

A média se hagyja a zenekar tevékenységét visszhang nélkül. Minden lemezről kritika jelenik meg a Rockinform magazinban és hamarosan interjú lát napvilágot a Zenész magazinban. A mérvadó online portálok is folyamatosan tudósítanak: zenesz.info, passzo.hu, quart.hu, nol.hu stb. A dalok hallhatóak rádióban is: Rádió Mi (Szeged), Helikon Rádió (Keszthely), Fezen Rádió (Székesfehérvár), Tisza Rádió (Szeged), Cool FM (Budapest), Rádió Dabas, Egerszeg Rádió (Zalaegerszeg), Lakihegy Rádió (Szigetszentmiklós), Lánchíd Rádió (Budapest), Radír Rádió (Tatabánya), Vértes Rádió (Zámoly).
Cím: Szigetszentmiklós, Magyarország
Címkék: -

Mi történt?

Üzenőfal