kiemelünk az unalomból!
Szia! A fokk.hu egy oldal neked, ismerőseidnek és bármilyen közösségnek: képfeltöltés, blogolás, fórumozás, mindenki által írható programajánló, ismerősök követése - próbáld ki!
60000 tag nem tévedhet - és hogy miért? | Regisztrálj!

Kölcsey Központ

Csoportok

Kölcsey Központ

Kelet-Magyarország legnagyobb és legmodernebb konferencia- és rendezvényközpontja.
Címkék: Kölcsey Központ, Kölcsey
 • Tagok száma: 2 (Ebből belső tag: 1)
 • A csoportot alapította: Juc85, 167 hónapja
 • A csoporthoz tartalmat tölthet fel: bármelyik tag, de a tartalmat az alapító megjelenés előtt jóváhagyja.
 • A csoporthoz bárki csatlakozhat.

Kölcsey Központ

Gazdag tartalomhoz méltó forma

Kelet-Magyarországon nem találunk a 13000 m2 alapterületű Kölcsey Központnál nagyobb és modernebb konferencia-központot.
A tervező olyan "mindentudó" házat álmodott meg, amely éppúgy méltó környezet egy szakmai konferencia, mint egy kulturális rendezvény számára, miközben a termek a legmagasabb technikai igényeknek is megfelelnek. Az álom 2006 februárjára valóra vált: a Himnusz költőjének régen lebontott, egykori háza helyén felépült a Kölcsey Központ.

Az épület magja egy henger: belépve a falak ölelésében érezzük magunkat. A rengeteg üveg, fa és kő skandináv hangulatot idéz. A hatalmas ablakokon keresztül csak úgy ömlik be a fény. A sok faburkolat - nyír, juhar és okumé - tisztaságot, melegséget és barátságosságot sugároz.

A Nagyterem, a szekciótermek, az elegáns Bálterem, a kiállítóterem, a világos előcsarnok és a folyosók remek környezetet biztosítanak bármilyen előadásnak, bálnak, fogadásnak, vagy kiállításnak. Megfelelőbb helyszínt aligha találhatnánk egy konferencia számára - tágas, tetszőlegesen osztható terek, 21. századi igényeket kielégítő technikai felszereltség, színvonalas catering-szolgáltatás, étterem, cukrászda és drink bár igazolja: ez a legjobb választás...

A Nagyteremben olyan világsztárok fordultak már meg, mint Schiff András, Lajkó Félix vagy Jan Garbarek. A kiállítóterem több nagyszabású kiállításnak adott már otthont: itt vendégeskedett például a 100 éves Szépművészeti Múzeum vándorkiállítása, a Rejtett Szépségek.

A világos előcsarnokban és a Foyer-ban (tágas belső tér) különféle kiállítások, vásárok is helyet kaphatnak.

Egy üvegfalú panorámalift felrepít bennünket - ha nem is a felhők fölé, de a tetőkertbe, ahol csupazöld környezetben, a város templomtornyait számolgatva kortyolhatjuk a kávénkat. Az épületegyüttes belső udvarain tavacskák és szobrok közé beszélhetjük meg találkozóinkat.

Négy az egyben

Miután leparkoltunk a mélygarázsban, a konferencia-központból átsétálhatunk egy négycsillagos szállodába, vagy akár a MODEM-be (a Modern Képzőművészeti Központba) is - anélkül, hogy ki kellene mennünk az utcára. A szálloda 88 kétágyas, légkondicionált, igényesen berendezett szállodai szobával és 4 apartmannal áll a vendégek rendelkezésére - összesen 192 férőhelyet kínálva. Az erkélyes szobákban zuhanyzós fürdőszoba, mozicsatornás-műholdas televízió, internetcsatlakozás, szobaszéf, minibár, telefon és különleges kialakítású belső terasz szolgálja a vendégek kényelmét.
A szálloda emeletén kialakított 400 négyzetméteres wellness-részlegen relaxációs és frissítő programok (medence, szauna, szolárium, infrakabin, jakuzzi és korszerű fitneszgépekkel felszerelt edzőterem) gondoskodnak a test és a lélek megújulásáról.

Az épületegyüttesben a mozgáskorlátozott vendégek is szabadon közlekedhetnek. A gyengénlátó vendégek tájékozódását speciális eszközök segítik.

Cím: Hunyadi u. 1-3., Debrecen, Magyarország

Mi történt?

Üzenőfal

 • Juc85 | 167 hónapja
  Elindult a Kölcsey Központ hivatalos közösségi oldala.
  Várjuk észrevételeiteket rendezvényeinkkel kapcsolatban!
  Lépjetek be a csoportba, töltsétek fel a programjainkon készült képeiteket, írjatok, sztorizzatok a csoportblogban, vitatkozzatok, ismerkedjetek, hozzatok létre új témaköröket a fórumunkban!