kiemelünk az unalomból!
Szia! A fokk.hu egy oldal neked, ismerőseidnek és bármilyen közösségnek: képfeltöltés, blogolás, fórumozás, mindenki által írható programajánló, ismerősök követése - próbáld ki!
60000 tag nem tévedhet - és hogy miért? | Regisztrálj!

Gonzo

Csoportok

Gonzo

Debrecen hírös indie pop zenekara
Címkék: gonzo, zenekar, indie, Debrecen
  • Tagok száma: 19 (Ebből belső tag: 3)
  • A csoportot alapította: Árpi, 174 hónapja
  • A csoporthoz tartalmat tölthet fel: bármelyik tag, de a tartalmat az alapító megjelenés előtt jóváhagyja.
  • A csoporthoz bárki jelezheti felvételi szándékát, de az alapító dönt a csatlakozásról.

Gonzo

A zenekarról röviden:

2003-ban jött létre a mostanitól jelentősen eltérő felállás. Az akkori zenekar sikerének könyvelhető el a "Tesó" című filmhez írt néhány betétdal. A Gonzo zenéjére kezdetektől az angolszász zenei kultúra nyomta rá bélyegét: a 2004/2005-ös magyar nyelvű számokban is jelentős britpop / indie hatás mutatkozott, keverve némi pszichedelikus tartalommal.

2006-tól egyre inkább a modernebb hangzások felé látszik elmozdulni a Gonzo muzsikája – a 90-es évekre jellemző britpopot a kornak megfelelő post new wave hangszerelés váltotta fel –, illetve jelentős változást hozott az angol nyelvű szövegekre való áttérés is.

Az eddigi felvételeken csak nyomokban jelen lévő elektronika hangsúlyosabb szerepet kap, de továbbra is az élő, dinamikus, táncolható gitárzene mellé tessszük le a voksunkat.

2007. júniusában nyert lemeztámogatásnak köszönhetően ’Lost and found’ címmel elkészítettük bemutatkozó nagylemezünket, mely több helyen (Exit, Pest Est, WAN2, Quart, Magyar Narancs) kiváló kritikát kapott.

A 2007. novemberében megrendezett ABC tehetségkutató továbbjutójaként 2008. januárjában a nemzetközi verseny bécsi fordulóján más továbbjutó zenekarokkal a Gonzo sikeresen képviselte Magyarországot, ugyanis továbbjutottunk a szintén Bécsben megrendezésre kerülő márciusi fordulóba, ahol 6 ország 1000 zenekara közül a 30 legjobb között zártuk a versenyt.

A dalokat a Rádió Café és az MR2 Petőfi Rádió magas rotációban játsza, a
című dalhoz készült videóklip pedig a hazai MTV által indított szavazáson a legjobb 5 közé került, majd az azt követő szavazáson az első helyre került, így 2008-ban a Gonzo zenekar kapta a "
elismerést az MTV Europe-tól, és így regionális nyertesként lehetőségünk nyílt hazánkat Liverpool-ban képviselni.

Nemrég készült el második videoklipünk Superego címmel.

Jelenleg egy új videoklipen és a második lemezünkön dolgozunk.
Cím: Debrecen, Magyarország

Mi történt?

Üzenőfal

  • Árpi | 173 hónapja
    Ez itt a csoportunk üzenőfala. Szólj hozzánk!

További információk