kiemelünk az unalomból!
Szia! A fokk.hu egy oldal neked, ismerőseidnek és bármilyen közösségnek: képfeltöltés, blogolás, fórumozás, mindenki által írható programajánló, ismerősök követése - próbáld ki!
60000 tag nem tévedhet - és hogy miért? | Regisztrálj!

zeataksz, a megújulás záloga.

Blogok » zoma
zoma, 2009-03-06 20:23 (125 hónapja)

jeah.
emlékezzünk hát meg néhány rövid mondatban pár filmszalagra rögzített cuccról - lévén ezeket volt szerencsém megtekinteni az elmúlt 24 órában.

szörnyecskék: az esztendők száma, mikoris legutóbb láttam ezt a filmet, garantáltan két számjegy körül járt, s ezalatt a hosszú idő alatt csak a jerry goldsmith által komponált filmzenealbum segített a visszaemlékezésben. hála a jóégnek, az idén 25(!) éves történet csont nélkül működik ma is. vizuális trükkjei láttán még ma sem jut eszembe a 'gagyi' jelző, sőt állítom, hogy a magyar filmesek még most sem lennének képesek ezt a színvonalat elérni. a gremlinek poénjai 2009-ben is ütnek, mert amilyen randák, annyira hangulatosak. na, kár is a szót fosni. kurvajó a film és kész.

cannibal holocaust: én most láttam először. mit tagadjam: kibaszott undorító egy film. elég sokfajta állatot megeszek, tudom, hogy azok milyen úton kerülnek a tányéromba, s jó oké, láttam, hogy az a böhöm nagy teknőc is végül el lett fogyasztva, meg elméletileg a machetével arclevágott kismajom is (még az a példány is, amelyiknek a lehentelését végül nem vágták be a végleges változatba). de hogy például az a szerencsétlen nyakonszúrt ormányos medve, vagy az a falusi disznó teljesen öncélúan pusztult el, az egészen biztos... maradjunk annyiban, hogy nekem ezek a jelenetek egyszerűen betegesek, a bennük résztvevő emberekkel együtt. a film végefele a négy dokumentumfilmes lemészárlása sem épp könnyebben emészthető falat - már ha érted, hogy miért ezt a szót használtam, haaa haaa haa :P. ugyan nem mutatják mindig annyira tisztán a trancsírozásokat, de amikor igen, akkor a látottak tényleg nem sokban különböznek az iraki lefejezős videóktól. szóval nem csodálkozok, hogy akkortájt - nyolcvanas évek elején - sok helyen kivágta a biztosítékot a CH. hát hogy kultstátusza van, azt nem vitatom, de amikor egyes források a popkultúra mérföldkövének nevezik, sőt egyenesen egy igényes, művészi produkciónak tituálják a filmet, mert van benne - egy lófasznyi - társadalom/médiakritika, az már szerintem nem kicsit túlzás.

the truman show: érdekes film, de többet vártam tőle. sok helyen lehetett hallani/olvasni, hogy jim carrey remekül alakít benne, de szerintem magához képest semmi olyan extrát nem mutat fel, amit korábban ne láttam volna tőle. mindenesetre aki még nem látta, az nyugodtan tehet vele egy próbát, mert a témája iránt szerintem nem nagyon lehet közömbösnek lenni. mert vagy már ismerős gondolatot ébreszt fel a befogadóban, vagy utána fog másképp nézni a fürdőszoba tükrébe. ehh, fú de buzisan entellektüelre sikerült ez az utolsó mondat :P

törjön ki a frász!: ezzel sincs baj. igaz a weta digital trükkjei még nem mindenhol voltak annyira csilagos ötösek, de hát na. kompenzálja azokat egy klassz danny elfman zene. akinek a ghost-ot túl nyálas, keresse ezt a filmet. persze az már emberfüggő, hogy ki képes befosni jake busey tekintetétől, bár szakmai gyakorlata bőven van az olyan karakterekből, ahol valami idegbeteg gyilkost kellett játszania.

és most mondjuk ki hangosan: ez most tipikusan az a poszt volt, amilyet minden blogoló ír egyszer pályafutása során. s az ilyen irományoknak szokás olyan halál közhelyes címet adni, mint 'mozidélután nemkicsit' vagy rögtön mindjárt a filmek címeit beírni, höhöhö, na aaaz aztán messze a legkreatívabb, amit ilyenkor lehet ugyebár. úgyhogy most direkt valami teljesen más címet fog kapni a poszt, mint amiről szól és punktumcsakazértis :P
bze bze