kiemelünk az unalomból!
Szia! A fokk.hu egy oldal neked, ismerőseidnek és bármilyen közösségnek: képfeltöltés, blogolás, fórumozás, mindenki által írható programajánló, ismerősök követése - próbáld ki!
60000 tag nem tévedhet - és hogy miért? | Regisztrálj!

Sonic Boom Six

Blogok » Dodi
Dodi, 2009-03-03 02:00 (125 hónapja)

Na, lejegyzem már a keddi koncertkirándulásunkat Sárendáréval. Egy kerek éve várom már a napot, hogy megint Sonic Boom Six koncert legyen, és mivel tavaly ilyen-olyan (rohadjon meg mind) okokból kimaradt, most elterveztem, hogy ha törik, ha szakad, ha fúj, esik, szikrázik, vagy amit akar, én ottleszek...:)
A tavalyi helyzethez képest annyit javult a felállás, hogy sikerült a sötét erő segítségével elrángatnom egy leányzót is Sári személyében, és végre nem egyedül kellett mennem, amelyre már akadt pár példa a Toasterstől a New York Ska-Jazz Ensemble-ig, szóval pozitívum a javából:)
Kedden koránkelés, gyorsan összeszedés, Sári "jajj elaludtam" behülyítése, az ezért járó "Rohadj meg!" felszólítás gyors megemésztése következett. Hiperizgi 3 órás vonatozás, megérkezés, hóvihar.
Keletibe érkeztünk, méghozzá direkte, mivel régóta vágytam egy fasza kis vizipipára, és bár a reggel 10-kori nyitás ellenére még fél12-kor sem volt nyitva a hely, megbocsátjuk arab barátainknak a félórás kényszersétát, mivel megdicsérték az írásom, no persze látatlanba. Már annyi elég volt neki, hogy balkezes vagyok, nekem meg elég volt, hogy a finoman szólva sem visszataszító leánya szolgált ki minket..na így kell törzsvásárlókat toborozni;)
Aztán még egy-két óra vásárlás, miniuncsitesó himlőnézése, kis belázasodás, italkeverés ipari mennyiségben, és irány a Dürer kert. Még igen hamar megtaláltuk, újra csak meghajlok istenem, a google előtt. Napok óta hangoztatták, h pontos kezdés, 8-ra ottlegyél, mert ha nem, az isten irgalmazzon, estébé. Na ezért ligetben szánkózó gyermekek és csövesek gyűrüjében gyors alapozósdi, aztán bevettük a helyet...de csak egy kis időre, mert másfél óra csúszás, na hát ennyit az ember tervez szállóigéről...
A merch pult bőséges kínálata megint rabul ejtett, mint mindig, és mivel gyenge vagyok ,engedtem a kísértésnek...sokpénzem bánta:)
Ezt követte másfél óra kint vergődés, merdek lejtőn elesés, hazafeléútvonal-tervezés, majd újból megpróbáltuk, hátha már vmi koncertszerű kép fogad minket. Hát, ha koncert kép még nem is állt össze, de az már világos volt, h mindenki a maga ruhatárosa lesz, ami alapból kicsit bosszantott volna, de mivel a ksiteremben volt a buli sok jó emberrel és soksok piával a táskánkban, annyira nem bántuk a dolgot.
Az első zenekar kisebb beállás után, megmenteni a lassan hazakészülő embereket sötét gondolatuktól, bele is csapott. Név szerint a Just Cause kezdett, részemről eddig ismeretlen banda, de mentségemre legyen, hogy nem is egy régi csapat, sőt, az átlagéletkort tekintve nagyon is fiatalos a felállás, csodálkoztam is, h egy ekkora zenekart össze tudtak szedni, voltak vagy 10-en. Főként Reel Big Fish feldolgozásokat toltak, méghozzá nagyon is jól. Felcsendült még egy-két ismerős, a közönséget is meglepő és elismeréső fejbólogatást hozó feldolgozás. számomra nagyon is szimpatikus a banda, várom a saját anyagukat;)
Másodikként lépett fel az est házigazdája, a The Last Minute, akik nagy kedvenceim, és bár saját bevallásuk szerint se úgy szólt, ahogy kellett volna, de az alkohol nemegedte ezt láttatni velem. és nekem mégis elragadta a lábam a talajróla muzsika, rég hallottam már őket, és szívesen meghallgatnám már őket itthon is, khmkhm. A fúvóstémák továbbra is félelmetesen eltaláltak, a zene elkap és nemenged, bár azt hiszem, ez nem is olyan nagy baj. Koncert közben lágyan és gyengéden letámadtam egy leányzót, akinek szorgosan láttam gépet a kezében, és ugyanis nemvittem, egyrészt mert lázas készülődésemben tényleg belázasodtam, másrészt nemsok jót hallottam eddig a hely szekusairól, és nemvolt kedvem kockáztatni. Persze, Murphy, ezen az estén még biztonságiak se vtak...megseszólalok:) A leányzó viszont nagyon segítőkész volt, talán túlságosan is, mert rámbízta a gép kezelését az est további részét illetően. Most vagy szimpatikus voltam neki, vagy már unta az egészet és különben is új gépet akart venni, és nem volt mit veszítenie, midnenesetre nekem fülig ért a szám, hogy fotózhatok.
Ezután következett, amire egész este vártam, szívszerelmem, Laila és a Sonic Boom Six. Na erről már nehezebb lesz beszélni. Rég találkoztam már olyan zenekarral, akik ekkora energiával léptek színpadra, és a koncert végéig ugyanezzel a lelkesedéssel és erővel tolták a számokat. Laila, az énekesnő, alapvetően nemtúl nagy termete ellenére akkora energiával és intenzitással pattog a színpadon, hogy azt hinné az ember, hátul folyamatosan töltik belé a duracellnyuszik. Ráadásul az a fajta, akinek a kisugárzása szabályosan kihat a közönségre, és mindenkit feltölt, és táncra késztet...bár sajnos pár embert a tánc szelének csak gyenge fuvalata érte el, és ezt úgy értelmezték, h pogó kell ide...hát, nem:) Volt minden, közönségből rudegirl kiszúrás, énekeltetés, ebben szerepet kaptam, elolvadtam, skankinghegyek. Kezdésnek eltolták a Sound of Revolution-t, de volt még Meanwhile, Play On, Ya Basta, ergo megmutatták, mennyire sokszínű a banda repertoárja, és h hogyan kell az erős ska számoktól a pogó punkon keresztül az odamondós hip-hop számokig tolni.
Másfél óra méregtelenítő kúra után még pár számnyi visszataps, közben szeretünk Budapest (ami náluk komoylan is vehető, mivel 4-edszer jártak már nálunk), aztán jöhetett egy kis közönség-zenekar spanolás, közös fotózás, mit nekünk csíz, találtunk jobb magyar szót rá, ami a zenekar tetszését is elnyerte...:)
Libabőrös állapotban helyelhagyás, seperc alatt szállásmegtalálás, már ha 3 órányi tömör szenvedést lehet annak nevezni...erősen kijött bennem a "szép és jó hely ez a főváros, de nekem már sok" érzés.
Pár órányi alvás, fincsi tükörtojásos ébresztő, majd ismét hazafelé vettük az irányt, hívő mazochistákhoz illően egy csepp víz nélkül... kólaautomatának én még így nemörültem itthon:)
Mindent összevetve, megint egy örök koncertélmény, és a napokban jönnek a képek is, külön köszönet Virágnak a lehetőségért:)
Ha meglesznek, majd beszúrok pár képet a beszámolósdiba, hadd irigykedjen a nép:)Dodi blogja
Jelenleg ez a blog egyetlen bejegyzése.

#1 | 2009-03-03 19:50:35 | 125 hónapja
mekkora este volt..