kiemelünk az unalomból!
Szia! A fokk.hu egy oldal neked, ismerőseidnek és bármilyen közösségnek: képfeltöltés, blogolás, fórumozás, mindenki által írható programajánló, ismerősök követése - próbáld ki!
60000 tag nem tévedhet - és hogy miért? | Regisztrálj!

Joe és a vadlovak 3.

Blogok » joeavulkán
joeavulkán, 2009-03-26 09:41 (134 hónapja)

A medvekaland.

Bár a málna íze még tisztán érezhető, volt a számban, mégis már a következő találkozás tervezésébe kezdtem. A térkép ezt az útvonalat a legrövidebbnek jelezte. Hurrá! Próbáljuk ki! Több időnk lesz odafent. „Járt utat a járatlanért el ne hagyj!”Nem tudom kié e mondás, de ma nagyon érezni kezdtem az igazságát. Persze az is lehet, hogy ez csak a ritka kivétel volt. A választott harmadik útvonal iszonyú volt. Kezdődött egy jó kis szerpentines kaptatóval, málna sehol, csak az a jó nyári hőség. Sebaj már mindjárt ott leszünk, éltetett a „hosszú életű remény”. Mert mint tudjuk a remény hal meg utoljára. Felértünk a turistajelzéshez, de út a sok kikerülhetetlen pocsolyától járhatatlan lett. Nem adjuk fel! Gyerünk tovább az aszfalton, már látszik a rét. Talán két órája mehettünk, amikor az első ismerős helyet megláttam. Vágjuk le ezt a kerülőt, térjünk le erre a földútra! Mindjárt odaérünk!! Minden pillanatban vártam, az ismerős rét felbukkanását. Ábrándozásomból az útról lecsörtető állat zaja, és a közeli bokorból jövő vinnyogó morgás ébresztett fel.
Jobban szétnézve rájöttem, hogy tévúton járunk, olyan egyformák ezek a fránya hegyek. Gyerünk vissza!! Az útra való visszatérést meggyorsító beszélgetésbe kezdtünk. Mondom a morgást. Mire a párom: „halottam, hogy Szilvásváradnál egy anyamedvét láttak két boccsal, s hogy senki ne térjen le a turista utakról”. „Azok a nyomok az út szélén olyan furcsák! Akár medve is lehet.” Ilyen, és hasonló mondatok elhangzása után az ember lábából csak úgy illan a fáradság.
Visszaérve az aszfaltútra a következő kanyar után, szinte kitört belőlem a mondat:

„megérkeztünk, itt a ménes is, ugye megmondtam, hogy már ismerős!!” Meg a másik, hogy : „nem is volt olyan hosszú, ugye milyen szép a naplemente?” Ezután megállapítottam, hogy az embereknek semmi humorérzékük sincs, a romantika, pedig kiveszni látszik!!
Elkeseredésem egyre fokozódott, mert Sólymot csak egy pillanatra, és meglehetősen messziről láttam, és így aznap róla egyetlen kép sem készült! S hogy mégsem átkoztam a szerencsémet, abban közrejátszott, hogy megállt mellettünk egy autó, s a vezetője megígérte hogy visszavisz minket a parkolóba. Bár így csak perceink lettek a vadlovakkal, ezután még sokkal szebb lett a naplemente, és a ménes, legalábbis nekünk ettől kezdve sokkal jobban tetszett.
De aztán újra elkapott a már ismerős érzés. Az elválás bánatának a viszontlátás tervezgetésével keveredő keserű-édes íze. S bár vittünk magunkkal ennivalót, ez után a túra után nagyon a szívünkből szólt a megállapítás: ”hogy jó jó a szendvics is, de azért a lilafüredi lángosnak nincs párja”

A GALÉRIÁK menü KERESŐ-jébe: JOE ÉS-t beírva nézhetitek meg a képeket. Üdv! Joe#1 | 2009-03-27 14:20:22 | 134 hónapja
Nos! Szia Joe!

Megszíkítottam alvásom, mert nem hagyott valami. Nézzem meg, mi történik a klubb környékén! Most nem írok, csak neked, mert látom, hogy nagyon ügyesen oldottátok meg Tatankával a klubb életének folytatásást :)

Szóval! Ha le mered törölni a blogot és a galériát én nem is tudom, hogy mit csinálok VELED....


Nincs ezzel semmi probléma! Ja! Ahogy egyik kedves ismerősöm mondta, aki szintén lovakkal foglalkozik: "Senki nem az anyukája hasában tanulta meg", jelen esetedben az írást... Amennyiben nem gyakorlod, akkor nem is lezs jobb... Ilyen a lovaglás is... Szóval csak hagyd önálló életet élni és meglátod, mikor egyre többet írsz és visszatekintessz majd, akkor fogod látni a különbséget!

Nem törlés! Írás! Hm?

Add át üdvözletem Sólyomnak és a többieknek!

Üdv: Mariann829
mariann829
#2 | 2009-04-29 22:46:56 | 133 hónapja
Ez a túra nagyon fárasztó, ugyanakkor elég izgalmas is volt! S az a gyönyörű vadregényes fenyveserdő a medveszerű lábnyomoknál! Oda még egyszer vissza kell menni- csak nem azon az útvonalon!!!
Jól csak a szívével lát az ember...
#3 | 2009-05-15 14:44:42 | 132 hónapja
Az útról lespurizó medvebocs zaját és a közeli bokorból való fenyegető morgását még most is a fülemben hallom! Néha az emberrel tényleg hihetetlen dolgok történnek.... Üdv! Joe
A barátság borostyánkőbe zárt buborék
#4 | 2011-08-17 21:37:05 | 106 hónapja
Ez a túra elég izgalmasra sikeredett. De jó levegőn voltatok, megtaláltátok a lovacskákat, finom volt a lángos és a medve sem támadott meg,...így legalább megszületett ez az írás! Jó volt olvasni!
Vannak a világon megmagyarázhatatlan dolgok. Én is egy ilyen vagyok.
#5 | 2011-08-17 21:40:28 | 106 hónapja
...vagy a lángost nemis a túra alkalmával ettétek?
Vannak a világon megmagyarázhatatlan dolgok. Én is egy ilyen vagyok.
#6 | 2012-05-27 13:13:53 | 97 hónapja
De igen Marcsi:) Ha ha hiszed, ha nem, ez akkor volt:)) Hatalmas meglepetésünkre este 8 körül még frissen sült lángost ehettünk! Amikor a nyitvatartásuk után érdeklődtem meglepetten... A válasz ez volt: - "Amíg vendég van, addig friss lángos is lesz!"
A barátság borostyánkőbe zárt buborék
#7 | 2012-06-27 22:32:57 | 96 hónapja
Ezt igazán jó hallani Joe, hogy van akinek fontos a vendég.
Vannak a világon megmagyarázhatatlan dolgok. Én is egy ilyen vagyok.
#8 | 2012-07-04 16:06:36 | 95 hónapja
Amikor csak arra járunk mindig benézünk. Ez utoljára most vasárnap volt. Sajna lángosuk már csak egy volt, mert hogy az előre elkészített tészta elfogyott. Ami nem csoda, hisz a városbéli hőség miatt rengetegen voltak kint Lilafüreden és mi szokás szerint zárórára estünk be megint... De ne félts nem maradtunk éhen csak éppen főttkukoricával és virslivel bővült a lángosos menü!
A barátság borostyánkőbe zárt buborék