kiemelünk az unalomból!
Szia! A fokk.hu egy oldal neked, ismerőseidnek és bármilyen közösségnek: képfeltöltés, blogolás, fórumozás, mindenki által írható programajánló, ismerősök követése - próbáld ki!
60000 tag nem tévedhet - és hogy miért? | Regisztrálj!

2013-2014

Blogok » Lindus24
Lindus24, 2017-07-22 10:54 (36 hónapja)

Meló:

Ahogy leérettségiztem,nem is volt kérdés,hogy munkába kell állni.Mivel nem volt se ötlet,se lehetőség és őszintén szólva,mai napig amondó' vagyok,hogy a szakmámban nem szeretnék dolgozni (annyira megutáltatták velem,mellesleg nem is én választottam ezt annó'),így kézenfekvő volt,hogy közmunkára menjek.Meg különben is...ez csak átmeneti dolognak indult.


Na szóval..jött egy papír az Önkormányzattól,hogy be kell vinnem az okmányaimat (bizonyítványok stb) és ott mindent megbeszéltünk.így 2013. augusztus 5.-ével (ha jól emlékszem,de az biztos hogy hétfői nap volt) kezdhettem is dolgozni a Beremendi Önkormányzatnál. Persze még a napokban megvolt az orvosi vizsgálat,valamint a Balesetvédelmi oktatás . Megismerkedtem mindennel,ami másoknál (talán otthon is) alap tevékenység,de én még sosem csináltam ilyesmiket : hagyamgazolás/kapálás,ugyanez zöldséggel,répával,paradicsommal,céklával és ezek kiszedése időben.Szemétszedés,fűnyírósok után söprés,lombseprűzés,térkő/járda-szikézés (papírvágóval).Időközben rájöttem milyen dolgokat érdemes magamnál tartani (pl.kesztyű-amit kaptunk is),toll (füzetvezetéshez,jelenléti aláíráshoz),bombás doboz cigicsikkeknek,egy idő után még kávét is hordtam stb...Az első szerződésem aug.5-től december 31.-ig szólt,persze úgy,hogy a szabikat ki kellett venni (én ráadásul mindig spórolós voltam e téren,így sokat voltam otthon).Volt egy kis szünet,aztán 2014.március 3.-ával újra indult a program (télre nem sokan maradtak) és október 31.-ig volt a szerződés,de már nagyon untam,meg már máshol járt az eszem.Nem is hosszabbítottak már ...

"A napraforgó ügy":
Volt egy különös eset,amit meg kell említsek.Egy Széles nevezetű faszi kitalálta,hogy önkormányzati dolgozók és kívülállók számára is biztosít egy kis külön melót,na meg pénzt.Napraforgót kellett kapálni.Anyu se dolgozott ott az önkormányzatnál,még énsem és úgy gondoltuk ez jó lesz (mondjuk én kb.2 napot voltam,de elég is volt),anyu ment még amíg lehetett,bár kikészült...Nem is volt semmi probléma...Azonban szeptemberre valaki nagyon berágott és ma sem tudjuk miért,ezért feljelentette az önkormányzatot/polgármestert emiatt..hogy milyen dolog ez...Ráadásul a dolgozók munkaidőben szabadságra hivatkozva vállalták ezt be.Így mikor már ott dolgoztam kihallgatás volt,de nem lett belőle semmi komoly..

Később,mikor már nem dolgoztam ott (kb.december körül) kiderültek dolgok,még cikk is volt az interneten róla : pénz-eltételek stb...
Konkrét baráti köröm/csapatom nem alakult ki,mert amint megszoktam volna 4-5 embert,máshova helyeztek át.Mellesleg,akkora kétszínűség volt,hogy csak kapkodtam a fejem,hogy mikor ki kivel harcol és miért ...
De 2-3 emberrel (akik munkatársaim voltak),mai napig megállok beszélgetni,ha úgy van : Kálmi,Zoli,Robi :)


Anyagiak
:
2013.szeptemberében (mivel augusztusban kezdtem dolgozni) megkaptam az első fizetésem.Anyu már megelőlegezett nekem az ő pénzéből ruhákat,amiket természetesen visszafizettem.A maradékot új telefonra költöttem (Samsung Galaxy mini2) és hozzá sim-kártyát,később meg tokot.Annak örömére,hogy volt saját pénzem később vettem magamnak: tusfürdőt+szivacsot,dezodort,fogkefét,fogkrémet,fé
sűt,betankoltam hajgumikkal,hajcsatokkal,hullámcsatokkal,sampont,p
zs-t,fültisztítót,körömlakklemosó+vattakorong,boro
tva ( a betétemről már én gondoskodtam),sminket,szőlőzsírt.Tehát ez az évem nagyjából az öltözködésről és a higiéniáról szólt.2014 se volt másképp,csak kicsit bővültek az igényeim,mert kaptam intim lemosót,sarokreszelőt és hozzá lábkrémet,így elkezdtem használni ezeket,meg kézkrémet.Új epillátorral és hajvasalóval ajándékoztam meg magam.Még ezen a nyáron Cetelemre vettünk laptopot (Acer),amit ki is perkáltam (havi 10.000 ft).

Külső és öltözködés :
Ahogy végre kezdtem visszanyerni a hajam (leborotválás után) és a színét is,2013.augusztusában úgy döntöttem kicsit vágok belőle,hogy egészségesebb legyen és kipróbálok valami új színt.Így jött a világosszőke.Decemberben ki akartam próbálni a szőkét is,de mivel ez hirtelen váltás volt,kicsit csibesárga hatása lett.Mondjuk így is tetszett.2014.márciusában elkezdtük (apuka festette itthon a hajunkat évek óta) szőkítőkrémmel kenni a hajam,hogy rendes szőke legyek.Ezt júniusban meguntam és a szőke elfedésére jó ötletnek tűnt a sötétszőke,de mivel nem volt jó mégsem, a sötétbarna következett utána.Aztán kezdhettem lenöveszteni ezek és még az előző év kombinációt is (elég hülyén néztem ki,főleg mikor kiszívta a nap).Volt egy nő Beremenden (T.Ági),aki Pestről szerzett be ruhákat és tőle vásároltunk.Minden évszakra divatos cuccokat (na meg rózsaszínt vettem főleg,mert én akkor éltem ki ezt a korszakomat) és olcsón hozzá juthattunk Adidas,Nike,Puma cuccokhoz is. Az öltözködésem talán november-december körül változott,mert a rózsaszínt inkább szürkés-barnás színekre és kényelmesebb (sportosabb) cuccokra cseréltem.A leopárdminta jobban kezdett már érdekelni.Sok ruhát/lábbelit (az összes rózsaszínt) stb..-t adtam el akkor...Vettem egy bizsu (de aranyszínű) órát,karkötőket,hatalmas karikafülbevalót és volt egy nyaklánc,ami az egyik felsőmhöz tartozott--->Ezeket hordtam./2014-2015/,ha mentem valahová.


2013-ban vagdostam magam össze utoljára (K.Adrián miatt). Elég gyanús volt,hogy a sebek/hegek csak nem múlnak,ott maradnak ...Mai napig (2017) látszanak sajnos és ha kérdezik,elterelem a szót,vagy füllentek,mert már nagyon bánom.Sőt!Inkább szégyenlem.

Papa hónapokig volt kórházban,majd áprilisban hozták haza és már akkor nem látott snki rá esélyt,hogy valaha talpra áll,mert a bal oldala teljesen lebénult..Az állapota pedig évről-évre rosszabb lett.Állandóan mellett kellett lenni valakinek,figyelni rá.Mama kb. a boltokon kívül már sehova sem tudott járni,temetésekre sem.
Ebben a 2 évben főleg Siklósra jártam be : Szaszához,Bernihez,Renihez (P.Peti barátnője),meg kezdetben Adriánhoz,de néha ott volt Sz.Barna.Találkoztam 1x Csutekkel is.Hajat festettünk,együtt készültünk Szilveszterre,együtt is töltöttük,voltunk a tanyát (életem első lócsutakolása),kocsmáztunk is,háznál is ittunk,de az alkohol már nem játszott akkora szerepet az életemben,kis idő után már egyáltalán nem.Aztán Tivadarral is többet tudtam találkozni (egy ideig külföldön volt),aztán összejött az exem (V.Krisztián) exével (Beatrix),aztán így 3-an bandáztunk. Ebben a 2 évben csak évi 1-2 alkalommal találkoztam legjobb barátnőmmel,Tinussal.Viszont 2x skype-oltunk is.


Ebben a 2 évben kezdtem magam kiélni szexuálisan 2013-ban K.Adriánnal,2014-ben Cs.Lajossal.Aztán nem emlékszem pontosan mikor,de volt egy önkielégítős időszakom is.

A blogbejegyzéshez még egy hozzászólás sem érkezett, légy te az első!