kiemelünk az unalomból!
Szia! A fokk.hu egy oldal neked, ismerőseidnek és bármilyen közösségnek: képfeltöltés, blogolás, fórumozás, mindenki által írható programajánló, ismerősök követése - próbáld ki!
60000 tag nem tévedhet - és hogy miért? | Regisztrálj!

1990-1997

Blogok » Lindus24
Lindus24, 2017-07-30 11:59 (41 hónapja)

Család:

1990.08.27.-én születtem Siklóson.Nevemet (Melinda) apámtól kaptam.Utálom is.!! Állítólag (mivel az első pár évére nem emlékszik az ember,csak azok alapján tud dolgokat,amit mesélnek) csendes baba voltam,semmi gond nem volt velem,beteg sem voltam.Az egyetlem "hibám" az volt,hogy szerettek,mert aranyos voltam. Apám szerint nem,mert mikor születtem,akkor sem volt ott.Folyton költözött haza (Palkonyára),meg vissza (Beremendre).Mai napig nem értem miért házasodtak össze.Ő mindig is fiút akart..Mamám se volt valami szent és szemétkedett,de sajnos én nem tudhatom ezeket a dolgokat,mert semmi emlékem róla,ugyanis 2 éves voltam,amikor meghalt.Papám jófej volt mindig is,csak őt keveset láttam,mert mamám halála után pár évvel talált magának társat és Szederkénybe költözött.Persze voltunk náluk,meg ő is jött,de olyan sűrűn nem. Apuval amúgy elvoltunk (2 hetente volt talán láthatás),mikor keresztapámmal jöttek értem kocsival.Boltba mentünk,mindig vett nekem rajzoláshoz cuccokat,ünnepekre,búcsúkor játékokat.Meg nekem amúgyis voltak ő általa roknaim Palkonyán,meg játszótársak is.Apás voltam egészen 12 éves koromig,de nagyon szerettem keresztapámat,keresztanyámat,meg unokaöcsémet (ő 6 évvel fiatalabb azt hiszem).Gyerektartást fizetett,meg anyu is dolgozott mellette,így sosem volt hiányom semmiben,bár gazdagok sosem voltunk.1993-ban anyu is megtalálta a boldogságot és mai napi megvannak,inkább őt tekintem apámnak,hiszen' ő volt velem mindennap és mikor apám leszart,akkor ő ott volt ;) Sokat segített nekünk (mai napig) és engem is lányaként tekintett mindig.Egy rossz szót nem tudok mondani rá,nem is tudtam soha. Apu magánélete akkor kezdődött (az enyém meg ment tönkre),amikor 1997-ben összeszűrte a levet egy nővel (anett),aki jóval fiatalabb volt nála,csúnya is (számomra olyan mint egy férfi) Mindig is utáltam ezt a nőt,mert folyton belepofázott mindenbe ,de egyébként se volt szimpi.


Óvóda:

1993-ban megkezdtem óvódás életem (igazából a mai napig nem tudom,hogy jártam-e bölcsődébe,mert valahogy sosem beszélünk róla,emlékezni meg hogyan emlékezhetnék rá) a Beremendi Napsugár Óvódában. Sok említésre méltót nem igen tudok megemlíteni.Csoport-és egyéni képek is készültek.Voltak Farsangok,játszottunk,tornáztunk (az a baj.hogy nem sok mindenre emlékszem ezekből az évekből).Annyi biztos,hogy utáltam oviba járni.Voltak évek mikor ebédlős és ottalvós is voltam,olyan is amikor egyik sem.Beteges gyerek sosem voltam.Max amiatt nem mentem oviba,ha nem akartam.Pszichológushoz minden gyereknek kellett járni,meg logopédushoz.Sose volt ezekkel sem gond.Minden évben más volt a "jelem" a szekrényen.Emlékszem az ibolyára és a zászlóra közülük.

Anyagiak : Attól függetlenül,hogy apu hol volt,nem,mint a mesében,elvoltunk.Anyu dolgozott,mamáék is segítettek.Mikor anyuék elváltak (azt hiszem 1993-ban),apunak kötelező volt gyerektartást fizetnie,meg közben jött nevelőapám is az életünkben (róla már meséltem) és a beremendi cementgyárban mindig is jól lehetett keresni,így elég sokat segített az a pénz is. Akár a nevelésemnél,akár a lakásunk kinézetén.Megvolt mindenem:ruhák,cipők,fehérneműk,játékok.Mondjuk minden búcsúban Barbie-t kértem :'D

Külső és öltözködés : Anyunak volt ízlése,mibe öltöztessen és sosem engedte,hogy "csövesen" nézzek ki.Mondjuk egy dolog,amit már kicsi koromtól kezdve utáltam: a gombos felsők (ezzel mai napig-2017- az őrületbe lehet kergetni).Nem volt kedvenc színem vagy mintám,vagy akár kialakult stílusom.Hordtam én nadrágot is,szoknyát,egyberészes kisruhákat,sportcipőt,szandált is :) Sötétbarna hajjal születtem.Általában rövid és frufrus hajam volt. (Igaz egyszer talán középsőben elkezdtem növeszteni,de rövid ideig tartott)

Egészen kicsi koromtól kezdve mondhatni a rajzolás volt a mindenem.(úgy 18-19 éves koromig,bér még próbálkoztam,de gyengén) Átlagos gyerekként/kislányként szerettem a Disney rajzfilmeket.Néztem Sailor moon-t,Dragon Ball-t,meg akkor már volt 1-2 szappanopera: Esmeralda pl.

Betegség : Sose voltam beteges gyerek.Talán az éves 1-2 megfázás volt,ami jellemző volt rám,de ez is csak köhögéses-orrfújásos történet,még lázas sem voltam vagy valami komolyabb. (Mondjuk arra nem igazán emlékszem,hogy volt-e bárányhímlőm valaha) Sosem szedték ki a manduláimat,sosem volt eltörve még egy ujjpercem sem.Foltok voltak (akkor még csak) a fejemen,de betudtuk májfoltnak és ennyi.Lindus24 blogja
Ez a blog legújabb bejegyzése.
Előző: Ahol élek.

A blogbejegyzéshez még egy hozzászólás sem érkezett, légy te az első!